f t g m
  • Retro számítógépek

  • Retro videojátékok

  • Interaktív kiállítások

  • Céges rendezvények

Copyright © 2021 Home - Hostgator Reviews - Retro számítógép kiállítás

Minden napra egy pong: Ideal-Computer Tele-Match Casette 2

Ez a játék igazi ritkaság, közvetlen a tv-be kellett csatlakoztatni, tehát csak speciális készülékekkel működött. A 70-es években jelentette meg a német ITT saját "Ideal Color" nevű tv készülékéhez ezt a játékot. A távirányító csatlakozó helyére kellett csatlakoztatni, így közvetlen a készülékről kapott áramot. Szerencsére jó hosszú vezeték járt a kontrollerekhez, így nem kellett a tv előtt kuporogni játék közben.

 Négy különbőző változatot árusítottak, az I. és II. típusok a játékok számában különböztek. (Négy és nyolc játék, mind pong típusú.) A két típus kontrollerének a különlegessége még, hogy nyolc irányba volt mozgatható, szemben az átlag pongok fel-le irányával. A két egység kontrollere annyiban különbözött, hogy a II. egység irányítói Start és Reset gombot is tartalmaztak, míg az I. egységé csak Resetet.

A hármas számú egység tankos játékot, a négyes pedig motoros játékot tartalmazott, természetesen megfelelő kontrollerekkel. A III. egység kontrollere erősen emlékeztetett a Saba Videoplay irányító egységére, míg a motoros játékhoz csak egy kontroller járt, mert azt csak egy személy játszhatta egyszerre.

Németországon kívül Ausztriában forgalmazták,  ITT, Graetz és Ingelen márkanevek alatt.