f t g m
  • Retro számítógépek

  • Retro videojátékok

  • Interaktív kiállítások

  • Céges rendezvények

Copyright © 2021 Home - Hostgator Reviews - Retro számítógép kiállítás

Minden napra egy pong: Ultrasound TV-9010

Az Ultrasound TV-9010 pong méretével tűnik ki kortársai közül. Mint a képen látható, kézben elférő méretű, így az első játékos magát a teljes készüléket a kezében tartja a játék során. Formatervéből következően hosszabb távon nem túl kényelmes, próbáltuk sógorral, de úgy látszik ez annak idején nem volt még szempont.

A másik játékos kontrollere tároláskor ráhelyezhető a fő egységre, de szerencsére nincs direktben rákötve vezetékkel. A második kontroller mérete kb 1/3-a a fő egységnek. Mi más, mint az AY-3-8500 chip lenne benne, tehát nem is részletezem a beégetett játékok listáját. Egy igazán pozitív tulajdonsága van a gépnek: a bekapcsoló poti segítségével a meglehetősen idegesítő bip-bip hangokat ki lehet kapcsolni! Saját példányomat nem szedtem szét, mert nagyon szép, tiszta volt, így az old-computers.com oldalról kaptok egy képet a gép belsejéről.

 

Hasonlóan "asztali" társaihoz, jó pár hasonló kialakítású készülék volt forgalomban annak idején, pl. a Radioshack TV Scoreboard, aminek édestestvére az Universum TV Multi-Spiel: