f t g m
  • Retro számítógépek

  • Retro videojátékok

  • Interaktív kiállítások

  • Céges rendezvények

Copyright © 2021 Home - Hostgator Reviews - Retro számítógép kiállítás

Minden napra egy gagyi: Console TV BOS-3800A

Mai szépségünk nevénél szerintem árulkodóbb a külalak. Ismeretlen alkotónk szabadjára engedte fantáziáját, és valami olyan tökéletes burkolatot hozott össze ennek a játéknak, hogy minden ZS kategóriás Sci-Fi filmrendező megnyalná a tíz ujját!

Az elektronikára nem sok szót vesztegetnék, nézzük meg inkább a külsőségeket.

A játék alapdobozának szolíd szögletes formáján túllépve máris egy idegen űrturista víziója tárul elénk. A koponya bravúros redőzése, majd a kazetták behelyezésére szolgáló nyílás csodálatos elipszissel kialakított formája mind-mind hűen tükrözik alkotója merész gondolkodását. Lejjeb haladva az "arcon", a szigorú vonalakat követő, háromszögformájú (nevezzük) orr-rész után jön a két hangsúlyos szem. Döbbenet. Bekapcsolt állapotban ezek a szemek világítanak is! DÖBBENET! Sikoly!

A mandula vágású, fehér, kék és piros részekből álló látóeszköz "alatt" találhatjuk a kontrollerek csatlakozóját, mellyel együt a képen is látható módon egy brutális, már-már vámpír kinézetű UFOnauta tárulkozik elénk.

Térjünk rá a kontrollerek ornamentikájára. Első ránézésre csak egy űr-vadászrepülő formáját vélhetjük felfedezni, azonban középen kíméletlen logikával köszön vissza az UFOnauta forma, megragadva a kínálkozó alkalmat, hogy az űrlény szemei Select és Start gombként funkcionáljanak. Elől megtaláljuk a sugárvető-lézer-ion-proton torpedó eszközt is, mely jelen esetben valós "fegyverként is működik a megfelelő játékokban.

Valamikor 2003 táján került forgalomba eredetileg, netes infók szerint a Madaras Teszkóban forgalmazták. Doboza szerint 18 játék van benne, de a szokásos, nehézségi szint változtatással és két-három pixelnyi grafika cserével ezt sikeresen felszorozták 1800-ra ;-)!