f t g m
  • Retro számítógépek

  • Retro videojátékok

  • Interaktív kiállítások

  • Céges rendezvények

Copyright © 2021 Home - Hostgator Reviews - Retro számítógép kiállítás

Minden napra egy gagyi: Entertainment System 2000

Az egyik leghitelesebb másolat a Nintendo (32024) Entertainment System 2000 néven futó klón (Ez utóbbi részlet egyébként matricával került fel a gépre, gondolom a "régi" géptől így akarták megkülönböztetni ;-)). Külsőre egy-az-egyben az eredeti házat másolták le, fogalmazzunk úgy, csökkentett anyag- és kivitelezési minőségben.

Minden egyes nyomógomb és csatlakozó az eredeti helyén található, sőt még a kontroller csatlakozó speckó formáját is megőrizték. Persze a spórolás áldozataként esett két nyomógomb is majd' kiesik a helyéről, de gondolom az örömtől elvakult felhasználókat ez nem nagyon zavarta (eleinte) ;-).

 

Belül, milyen meglepő, lecserélték a Nintendo egyik nagy bakiját, a kazetta rögzítő mechanizmust, így ennél a gépnél nem érhetnek minket olyan problémák, mint az eredetinél. (Tervezési hiba folytán volt olyan, hogy 1-2 éves gép nem volt hajlandó felismerni a kazettákat. A mechanika, hiába tisztítgatták, állítgatták, nem volt hajlandó érzékelni rendesen, és csak villogó Power LED-del jelezte a hibát.)

Társaihoz képest meglepő, hogy tisztességes azonosító matricát is kapott, ahonnan a típus, sőt még a gyártási szám is kiderül!