f t g m
  • Retro számítógépek

  • Retro videojátékok

  • Interaktív kiállítások

  • Céges rendezvények

Copyright © 2021 Home - Hostgator Reviews - Retro számítógép kiállítás

Aki átélte a 80-as évek számítástechnikai forradalmát, általában jó érzéssel gondol vissza azokra az időkre. Emlékeztek?! Órákat (napokat!) töltöttünk el egy-egy játék végigjátszásával, vagy írtunk programokat a magunk örömére.

Gyűjteményem segít feleleveníteni ezeket a remek pillanatokat, amikor minden megváltozott a számítástechnika világában.

Az első szegedi retro számítógép kiállításon, 2010. októberében Szakács Gábor budapesti gyűjtő kollekcióját mutattuk be, mely hatalmas sikert aratott a szegedi és környékbeli érdeklődők körében. Ez a pozitív fogadtatás indította el a gyűjtőmunkát részemről, melynek eredményeként mára több száz darabos kollekcióval rendelkezem.

1. Szegedi retro számítógép, video- és kvarcjáték kiállítás, 2010. október 9-10.

Gyűjteményemben megtalálhatóak a nyolcvanas, kilencvenes évek legendás és mára kultikussá vált számítógépei (pl. Commodore 64, Amiga 500, Sinclair ZX Spectrum), illetve igazi különlegességek, ritkaságok is (pl. Syster - magyar ügyviteli számítógép, Aircomp 16 - szintén magyar, a Homelab számítógép első kereskedelmi változata, Pecom 64 - jugoszláv házi számítógép). A számítógépek mellet a videojátékok is megtalálhatók, az első pong játékoktól kezdve (köztük több házilag készült, "barkácsolt" változat) a nyolcvanas évek meghatározó konzoljain át (NES, Sega Master System, SNES) a kilencvenes évek CD-s korszakával bezárólag (Sony Playstation One, Amiga CD32, Philips CDi) több tucat videojáték.